bags packed, ready to go!

Het is zover, de dag van vertrek. Rond half 10 vertrekken we met het vliegtuig (Emirates EK 58) naar Dubai waar we zullen overstappen (Emirates EK 775). Na een lange reis landen we rond 5 uur in Durban en worden we opgepikt door studenten om ons naar onze bed and breakfast te brengen. Daar aangekomen te zijn zullen we donderdag ons gaan settelen, de buurt verkennen en bijkomen van de reis. Vrijdag is de eerste vergadering met Professor Stretch gepland. We worden dan rondgeleid over de Campus en krijgen onze projectruimte toegewezen waar we de komende 8 weken zullen werken. Daar gaan we ook gelijk de reis naar St. Lucia doorspreken, we willen daar namelijk zo snel mogelijk zijn om het projectgebied te verkennen!

Accommodatie geregeld, plan van aanpak bijna af.

Met nog krap twee weken tot vertrek zijn de voorbereidingen voor ons verblijf in Durban in volle gang. Het plan van aanpak is zo goed als af en de benodigde instanties zijn op de hoogte van onze komst.

Gisteren is ook ons onderkomen bevestigd. Tijdens ons verblijf in Durban zijn we gehuisvest in het Chelmsford Bed and Breakfast, op circa 1 kilometer van de universiteit af. Het centrum van Durban is wat verder weg, maar wat afstanden betreft valt het allemaal wel mee.

Ons vertrek naar Durban staat gepland op 30 augustus. Rond 21:00 vliegen we vanaf Dusseldorf (Duitsland) via Dubai naar Durban, waar we de 31e rond 17:00 aankomen. Durban bevindt zich in dezelfde tijdzone als Nederland, dus met tijdsverschil hoeft geen rekening gehouden te worden.