Een week werken op de universiteit

Het echte werken is begonnen! Om tot een goede oplossing te komen is het belangrijk om een gedegen analyse van het probleem te maken. We gebruiken hiervoor het systemsengineering protocol van het Amerikaanse “Department of Defence”. Een veelgebruikte methode om het probleem helder uiteen te zetten zonder het overzicht kwijt te raken.

Verder zijn er ook deze week weer veel vergaderingen met studenten, PHDs en personen die op een of andere reden al bij het project betrokken zijn. Het is ons ook duidelijk geworden dat het probleem niet enkel een constructief probleem is, maar ook een management probleem. Om onze oplossing kansrijk te maken moeten we daar rekening mee houden.

Naast ons onderzoek zijn er hier nog genoeg andere dingen te doen. Donderdagmiddag “Social Soccer” met wat andere studenten, en komend zaterdag een heus Varsity feest met als thema “Beach Bands and Beer”. Vandaag echter hard werken, het regent toch.. (voor het eerst in twee weken).

One Response to Een week werken op de universiteit

 • Auteur: Paul Notenboom

  Gepost op: 9-20-2011 om: 03:34:20

  Heey gasten!

  Ziet er bij jullie ook piekfijn uit! Ook daar ziet het er lekker warmpjes uit, hier is het in elk geval elke dag 30+ graden en stik benauwd! Weet niet hoe het er bij jullie aan toe gaat? Hier is overigens het regenseizoen begonnen en het komt hier af en toe echt met bakken tegelijk naar beneden, omdat ik las dat het bij jullie eens “een keertje” had geregend!

  Wij zijn alweer halverwege onze verblijfstijd en zijn volop bezig met van alles en nog wat! Indonesiƫ is een erg gastvrijland en in alle tijd dat we hier zijn geweest hebben we misschien 5 avonden gehad dat we ook werkelijk even konden relaxen! Maar dat terzijde.

  Ik wens jullie alvast veel succes nog daar!

  Groeten van het Project Manado team! vanuit Sulawesi, Indonesiƫ

Geef een reactie